Motion detection activating but not recording


#1

Hi have configured and enabled motion detection, have done rules for motion start and motion stop, have set and saved scheduler for 24/7. Have the yellow border and the bar is tripping over the line when motion detected.
Have set storage to a folder in a Diskstation, which all works fine if I hit the record button,

but will not record when motion is detected, I must have forgotten something can figure out what?


#2

Hi Pete,
Maybe yoo made ncs a little bit confused when setting both rules and scheduler? Remove the rules and see if it works better. Also, are there any errors in the event log?
-Henrik


#3

Thanks Henrik, deleted all rules, just left the scheduler on 24/7 motion detection(yellow lines)
error logs reports the following, repeating these 3 lines, seems “Start recording” is not being triggered, maybe my configuration is wrong?

OnImageReceived Already Connected for AnalysisMotionDetection
WakeUp
Stop recording received [Scheduler] while recording is already Stopped
OnImageReceived Already Connected for AnalysisMotionDetection
WakeUp
Stop recording received [Scheduler] while recording is already Stopped
etc


#4

The external storage on a Diskstation might also be the problem. Change the Library to a folder on the internal disk and check.
-Henrik


#5

I tried local disk it still wont record, as before will record manually but not on motion detection


#6

OK, “fine”. These are the classical errors. Two things:
1.Take a look at the config. for that camera. Below is a typical setup

2.Settings - Library
Can the Retention period be set to 0?
3. Check that the scheduler is completely blank.

If nothing helps can you give me access to the computer using TeamViewer so I can see if I can find the problem? If OK I sned you a PM for private discussion.
-Henrik


#7

Tried those 3 things, still not starting record on motion detection.

I use TeamViewer so would be great if you could take a look