PTZ often does not stop, when using App or WebUI


#1

When I move the camera with the PTZ function of NCS in the WebUI or with the App, i have often the problem, that the camera does not stop, when i release the button.
With the native Windows Client, the PTZ works without problems.
This problem is so fatal, that i can’t use the function anymore. My work around is to use another app for controlling the camera position.


#2

Hi Fabian,
Thanks for information. I forward this to our developer.
Thanks,
Henrik
@Steve


ONVIF PTZ possible or not?
#3

Recognized an important detail:
When I push the button, the camera starts to moving. [OK]. When I release the button, the camera stops always [OK]. But often, the camera starts moving again a few hundred milliseconds later. [NOK]

So the problem seems not be a missing stop command.


#4

Thanks for info. It can also be that when button is released another click is registered due to … Anyway, some adjustment will be good.
Thanks,
Henrik


#5

In fact, the software detects the stop signal and stopps the moving. For an unknown reason, it then detects a new “SendPtzCommand” for no reason.

The problem occurs on the web interface, the mobile app and i guess also in the windows client. So it seems to be a problem of the server itself.
What can I do to solve the problem by myself?

I paid for the software and unfortunately this bug is a “show-stopper” for me, because it is not possible to control the PTZ cameras in a right way.
I suggest to include buttons to call the Onvif Presets which would also helps me.

Best regards
Fabian


#6

Hi Fabian,
Thanks a lot for additional information. I will forward this directly to our developers.
Thanks,
Henrik


#7

I pushed a single time the up or down button. Then i made a screenshot from the event log. It seems, that the PTZ works in the App as expected. Only the Webclient & iOS seems to be faulty.

EDIT: I tried to do it again and now all possibilites were ok. So i can’t figure out, when it’s working and not. There must be a hazard! I will check, if i can provide a Wireshark log.

iOS:

App:


#8

I have only one PTZ camera and I have stressed it to behave bad, but so far no luck. But test and come back again.


#9

Hi. I am doing some testing on a new system here.

What I have found is that the mobile app and PTZ does not work as intended. If i hit the left arrow it will get highlighted and stay highlighted and the camera moves all the way in the correct direction. I can click beside the buttons to un-highlight it, but the camera moves all the way. No way to stop it where I want. Same for every direction. All the way or nothing.

From remote PC with web-browser or Netcam Studio Client everything works as it should.

But! My plan was to use this mobile client.

Everything is latest version and updated.

Camera info here:

Phone is Android
Samsung A7 2017

Please fix this!


#10

Hi,
Check the event viewer what commands NCS sends to the camera when using mobile client and web client. Difference?
There is a template for Foscam FI9826W-HD818W Test if that works better.
-Henrik


#11

Here are what the logs say (will try suggested template later)

From Mobile App:

(1)Sending PTZ command: Right
(2)Sending PTZ command: MoveStop
(3)ONVIF Continuous Command X:0,7 Y:0 Z:0
(4)ONVIF Move Stop
(5)Sending PTZ command: Right
(6)Sending PTZ command: MoveStop
(7)ONVIF Continuous Command X:0,7 Y:0 Z:0
(8)ONVIF Move Stop

From Netcam Studio lient:

(1)Sending PTZ command: Right
(2)ONVIF Continuous Command X:0,7 Y:0 Z:0
(3)Sending PTZ command: MoveStop
(4)ONVIF Move Stop

From a Windows PC and Firefox Webbrowser:

(1)Sending PTZ command: Right
(2)ONVIF Continuous Command X:0,7 Y:0 Z:0
(3)Sending PTZ command: MoveStop
(4)ONVIF Move Stop

(no idea why some of this appears bold)


#12

Trying something else throws this error in the logs but with the password in clear text, that must be wrong?

Exception (Web) while connecting to http://192.168.10.101:88/cgi-bin/CGIStream.cgi?cmd=GetMJStream&usr=USERNAME&pwd=CLEARTEXT
Exception Detail:The operation has timed out.


#13

After changing to the suggested template (FI9826W-HD818W) for the camera and testing with the Mobile App. This is what happens.
It kind of works, but really sluggish. It moves like a quarter of the way, not as before all the way. And the logs say:

(1)Sending PTZ command: Right
(2)Sending PTZ command: MoveStop
(3)Sending PTZ command: Right
(4)Sending PTZ command: MoveStop
(5)Sending PTZ command: Right
(6)Sending PTZ command: MoveStop
(7)Sending PTZ command: Right
(8)Sending PTZ command: MoveStop


#14

Thank you very much much for all testing. I certainly agree with you that the commands from the mobile app seems duplicated. I am not the expert in this so I have to forward this to our developers @Steve. We have an upcoming Eastern so I am not sure when they can handle this.
Thanks,
Henrik


#15

Hi,
A new App is out that should fix this. Please check.

-Henrik


#16

For iOS the problem still exists with 4.2.0


#17

iOS version 4.3.0 is submitted, but it takes days and up to weeks before it is approved on Apple Store. So hang in there.
Thanks,
Henrik


#18

There it is :slight_smile:
My first test was successful! Thank you so far!!


#19

Hi
Excellent!
-Henrik


ONVIF PTZ possible or not?
#20

Nice. Works fine now.